Food & People by Pastrami Deli w Krakowie (nasz dostawca najlepszego w Europie pastrami!) zaprasza na kulinarny wieczór dwóch wybitnych kucharzy i charyzmatycznych osobowości: Daria Cecchiniego oraz Adama Chrząstowskiego w Krakowie!
Uprzedzamy, to nie tylko live cooking! Przygotujcie się na wykład o zawodzie rzeźnika, oraz na mnóstwo kulinarnych opowieści naszego gościa, legendarnego rzeźnika z Panzano w Chianti!
Dario Cecchini – legenda włoskiego i światowego rzeźnictwa, showman, artysta, wielbiciel włoskiej poezji. Rzeźnik w ósmym pokoleniu. Jak sam twierdzi, jego twórczość to przede wszystkim szacunek do zwierzęcia, którego każda część musi być wykorzystana. Jego wołowina i wieprzowina to najwyższej jakości mięso, cenione we Włoszech, ale i na całym świecie.
Próbkę umiejętności Daria możecie zobaczyć choćby tutaj: Dario na Youtube
Adam Chrząstowski – jeden z najwybitniejszych znawców mięsa w Polsce, doświadczony szef kuchni, współwłaściciel restauracji Ed Red w Krakowie i w Warszawie. Pełnił prestiżową funkcję głównego konsultanta kulinarnego podczas Polskiej Prezydencji w Unii Europejskiej w 2011 roku.
Przy asyście Adama Chrząstowskiego Dario przeprowadzi rozbiór półtuszy wieprzowej. Wszystko to doprawione będzie wykładem Daria oraz jego niezwykłymi historiami związanymi z filozofią zawodu rzeźnika. Z rozebranego mięsa, Dario i Adam przygotują białą kiełbasę, doprawianą toskańskimi ziołami, która stanowić będzie część poczęstunku tego wieczoru. Kolację uzupełni specjalność lokalu Pastrami Deli, czyli kanapki z pastrami oraz węgierskie wina.
Pastrami Pawła Sachy, współzałożyciela Pastrami Deli skosztowała Faith Willinger, amerykańska dziennikarka New York Times’a mieszkająca we Florencji, szefowa kuchni, autorka wielu przepisów i książek kulinarnych. To włoska ‘madrina’- matka chrzestna kultowych wydarzeń kulinarnych we Włoszech. Zależało jej na przygotowaniu wyjątkowej kolacji dla swojego przyjaciela – Daria Cecchiniego i postanowiła nakarmić go wołowiną Pawła. Po skosztowaniu naszego pastrami, Dario zapragnął poznać Pawła i zaprosił go w swoje rodzinne strony do Panzano w Chianti. Po spotkaniu i wspólnym ucztowaniu w Toskanii, Panowie zaprzyjaźnili się, co doprowadziło do wspólnego gotowania na sycylijskiej Etnie podczas Carnalii, czyli mięsnego festiwalu na Sycylii. Nie dziwi nas to, sami to pastrami uwielbiamy i uwielbiają je nasi Klienci!
Jeśli więc macie ochotę zobaczyć, jak to robią prawdziwi mistrzowie mięsnych delikatesów oraz chcecie skosztować ich potraw, koniecznie musicie być w Krakowie 26 września!
Delegacja Befsztyk.pl będzie również na miejscu, w końcu nie może nas zabraknąć na takim wydarzeniu:) Zatem do zobaczenia w Krakowie!
Cena: 100zł/os. ( w cenie degustacja przygotowanej na miejscu kiełbasy, kanapki z pastrami, wino)
Zapisy: kinga.rysula@foodandpeople.pl