Jak długo można przechowywać mięso?

Wielu Klientów pyta nas jak długo mogą przechowywać zakupione w Befsztyk.pl mięso. Poniżej wszystko co powinniście wiedzieć.

1. JAK DŁUGO MOGĘ PRZECHOWYWAĆ ZAMROŻONE MIĘSO?

– wołowina 6-9 m-cy

– wieprzowina 4-6 m-cy

– cielęcina 6-9 m-cy

– jagnięcina  6 m-cy

– podroby 3-4 m-ce

2. JAK DŁUGO MOGĘ PRZECHOWYWAĆ MIĘSO W LODÓWCE?

Mięso w lodówce warto zapakować w pergamin, jeśli mamy do dyspozycji. Bardzo dobrze spisuje się również w lodówce mięso pakowane w folię próżniową vacuum – w Befsztyk.pl pakujemy wszystkie świeże mięsa w ten sposób, chyba że zażyczycie sobie inaczej.

– wołowina 3-4 dni, steki dłużej (nawet kilka tygodni jeśli sezonujemy!)

– wieprzowina 2-3 dni

– cielęcina 2-3 dni

– jagnięcina / baranina 2-3 dni

– podroby i mięso mielone najlepiej jak najkrócej 1-2 dni

– mięso z kością powinno być przygotowane najlepiej w ciągu 24 godzin

Świeże mięso zapakowane próżniowo w folię vacuum można przechowywać w lodówce do ok. 10 dni. Nie dotyczy to mięs mielonych i drobiu, które trzeba zużyć w ciągu 2-3 dni oraz sezonowanej na mokro wołowiny, którą możemy trzymać nawet 2 – 3 tygodnie.

Więcej odpowiedzi na częste pytania Klientów zobacz tu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s